agit/prop

Euskal Herria sempre amb Catalunya


Sempre ens ha fet il·lusió viatjar a Catalunya. Sempre n’aprenem alguna cosa. Fem la motxilla amb ganes, amb força i amb orgull per apropar-nos a un poble viu. Vam viatjar en tren des de la vella Iruña, i en qüestió d’hores visitàvem la nova República per trobar-nos amb un munt de gent solidària de diferents llocs amb la mateixa il·lusió i ganes de lluitar.

Per als bascos és una qüestió molt important estar amb Catalunya. No es tracta només de solidaritat, sinó que també ens la juguem amb aquest procés. Fer trontollar el règim del 78 és important per a un poble en lluita com Euskal Herria. Per a la seva gent i les seves classes populars. És solidaritat, és lluita compartida, és aprenentatge i és tendresa. Euskal Herria és i serà un poble solidari, i en aquest camí hem trobat molta gent interessant.

Després de dos dies intensos tant a l’escola de la Barceloneta com als barris que ens van acollir, ens vam adonar de tot el recorregut i tot el que ens queda per fer. Els Comitès de Defensa de la República són tota una xarxa de solidaritat, resposta i empoderament popular, molt important per a Catalunya i el seu futur immediat. I en defensa de la República, sempre trobareu la solidaritat basca. I tornem amb la motxilla plena d’idees i ganes de seguir lluitant.

Patxi Gaztelumendi
Militant de l’esquerra independentista basca

26.524 Iruzkin